ΓΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΣ

 

Είστε ξενοδόχος;

Γίνετε μέλος της ομάδας της Ecotourism-greece

Η www.ecotourism-greece.com είναι η μεγαλύτερη πλατφόρμα για τον ελληνικό εναλλακτικό και οικολογικό τουρισμό. Στοχεύει σε τουρίστες κυρίως από το εξωτερικό και δίνει έμφαση στις οικολογικές δραστηριότητες και καταλύματα, τα οποία οι ταξιδιώτες αναζητούν όλο και περισσότερο. Στην Ecotourism-greece μπορούν να γίνουν μέλη όσα ξενοδοχεία και ξενώνες πληρούν όλες ή τις περισσότερες από τις παρακάτω προϋποθέσεις, στο πνεύμα του αειφόρου τουρισμού.

Προϋποθέσεις ένταξης στην Ecotourism-greece:

 1. Προσφέρετε πρωινό ή/και φαγητό από τοπικές πρώτες ύλες ή/και βιολογικά προϊόντα
 2. Συνεργάζεστε με τοπικούς παραγωγούς και ενισχύετε την τοπική οικονομία
 3. Εφαρμόζετε ή σκοπεύετε άμεσα να εφαρμόσετε στο κατάλυμά σας πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον (ανακύκλωση, διαθεσιμότητα ποδηλάτων) και λύσεις ενεργειακής εξοικονόμησης (λαμπτήρες LED, ηλιακοί θερμοσίφωνες, διπλά τζάμια)
 4. Σέβεστε τη φύση και τη βιοποικιλότητα της περιοχής σας και έχετε γνώσεις για τη χλωρίδα και την πανίδα του τόπου σας
 5. Γνωρίζετε παρόχους δραστηριοτήτων στη φύση (πεζοπορία, αναρρίχηση, ποδηλασία, καταδύσεις κλπ.) και διαθέτετε ενημερωτικό υλικό (φυλλάδια κλπ.) για τις δραστηριότητες που διεξάγουν στην περιοχή σας.
 6. Έχετε τη δυνατότητα να ενημερώσετε τους επισκέπτες για τις δραστηριότητες και τα αξιοθέατα της περιοχής σας (μονοπάτια, σημεία φυσικής ομορφιάς, ιστορικά μνημεία, οινοποιεία, ελαιοτριβεία κλπ.)
 7. Ενθαρρύνετε τους επισκέπτες σας να μετακινούνται με τρόπους που σέβονται το περιβάλλον (ποδήλατο, ΜΜΜ κλπ.)

Τι θα κερδίσετε:

 1. Απόκτηση του σήματος “Member Ecotourism-greece” και ένταξη στο πανελλαδικό δίκτυο πράσινων επιχειρήσεων (ξενοδοχεία, ξενώνες, πάροχοι δραστηριοτήτων, ελαιοτριβεία, οινοποιεία, τοπικά παραδοσιακά εργαστήρια κλπ.)
 2. Προώθηση του καταλύματος στην ανανεωμένη ιστοσελίδα μας στην κατηγορία “Top Hotels” και στα social media
 3. Αποστολή του ετήσιου ψηφιακού οδηγού «Green Guide για Τουριστικές Επιχειρήσεις» με τις πιο σημαντικές ιδέες, τάσεις, πρακτικές και προϊόντα στον αειφόρο τουρισμό
 4. Αποστολή δικού μας ψηφιακού φυλλαδίου για τους επισκέπτες σας, με οικοτουριστικό υλικό για την περιοχή σας (στα αγγλικά) πχ. “Top Eco Attractions”

Για να μπείτε στο πνεύμα του αειφόρου τουρισμού δείτε το Green Guide για Τουριστικές Επιχειρήσεις

Το Green Guide για Τουριστικές Επιχειρήσεις είναι ένας ψηφιακός δωρεάν οδηγός με τα πιο σύγχρονα πράσινα προϊόντα, υπηρεσίες και τεχνολογίες για τον ξενοδοχειακό κλάδο. Συγκεκριμένα μέσα στο Green Guide για Τουριστικές Επιχειρήσεις υπάρχουν πράσινες λύσεις για δόμηση, μόνωση, θέρμανση και κλιματισμό και tips για την ανακύκλωση όλων σχεδόν των υλικών. Επιπλέον, το Green Guide για Τουριστικές Επιχειρήσεις περιέχει εκτενές αφιέρωμα στα ελληνικά τοπικά προϊόντα και τον γαστρονομικό πλούτο του τόπου μας.