FOR HOTEL OWNERS – ΓΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΣ

Είστε ξενοδόχος;

Γίνετε μέλος της ομάδας της Ecotourism Greece

Η www.ecotourism-greece.com είναι η μεγαλύτερη πλατφόρμα για τον ελληνικό εναλλακτικό και οικολογικό τουρισμό. Στοχεύει σε τουρίστες κυρίως από το εξωτερικό και δίνει έμφαση στις οικολογικές δραστηριότητες και καταλύματα, τα οποία οι ταξιδιώτες αναζητούν όλο και περισσότερο. Στην Ecotourism Greece μπορούν να γίνουν μέλη όσα ξενοδοχεία και ξενώνες πληρούν όλες ή τις περισσότερες από τις παρακάτω προϋποθέσεις, στο πνεύμα του αειφόρου τουρισμού.

Επαναχρησιμοποιούμενα είδη και Covid-19 :

Η Clean Blue Paros, η οποία έχει ως στόχο να γίνει η Πάρος το πρώτο νησί της Μεσογείου χωρίς πλαστικά απορρίματα και να στηρίξει τις ελληνικές επιχειρήσεις των νησιών να σταματήσουν τη χρήση των πλαστικών τα οποία καταλήγουν στις θάλασσες, δημιούργησε έναν ψηφιακό οδηγό για το πως μπορεί μία επιχείρηση να γίνει ή να συνεχίσει να είναι οικολογική τον καιρό της πανδημίας του Covid-19. Μπορείτε να τον κατεβάσετε εδώ στα αγγλικά και εδώ στα ελληνικά.

Προϋποθέσεις ένταξης στην Ecotourism-greece:

 • Προσφέρετε πρωινό ή/και φαγητό από τοπικές πρώτες ύλες ή/και βιολογικά προϊόντα.
 • Συνεργάζεστε με τοπικούς παραγωγούς και ενισχύετε την τοπική οικονομία.
 • Μειώνετε την κατανάλωση των πλαστικών (σακούλες, καλαμάκια, μπουκάλια, συσκευασίες φαγητού, κύπελλα καφέ) και τα αντικαθιστάτε με παρόμοια προϊόντα από οικολογικά υλικά.
 • Σέβεστε τη φύση και τη βιοποικιλότητα της περιοχής σας και έχετε γνώσεις για τη χλωρίδα και την πανίδα του τόπου σας.
 • Συνεργάζεστε με παρόχους δραστηριοτήτων (πεζοπορία, αναρρίχηση, ποδηλασία, καταδύσεις, κεραμική, μαθήματα μαγειρικής κλπ.) και διαθέτετε ενημερωτικό υλικό είτε ψηφιακό είτε έντυπο για τις δραστηριότητες που διεξάγονται στην περιοχή σας.
 • Ενημερώνετε τους επισκέπτες για τις δραστηριότητες και τα αξιοθέατα της περιοχής σας (μονοπάτια, σημεία φυσικής ομορφιάς, ιστορικά μνημεία, οινοποιεία, ελαιοτριβεία κλπ.).

 • Ενθαρρύνετε τους επισκέπτες σας να μετακινούνται με τρόπους που σέβονται το περιβάλλον (ποδήλατο, ΜΜΜ κλπ.).
 • Έχετε σύστημα παρακολούθησης ενέργειας και νερού τακτικά (τουλάχιστον κάθε 3 μήνες) και προσπαθείτε να μειώσετε την κατανάλωση πόρων.
 • Παρότρυνση των πελατών για επαναχρησιμοποίηση των πετσετών.
 • Εφαρμόζετε πρόγραμμα ανακύκλωσης για διάφορα είδη απορριμμάτων όσο είναι εφικτό (χαρτί, γυαλί, χαρτόνι, πλαστικό, μπαταρίες, ηλεκτρικές συσκευές, παλιά έπιπλα κ.λ.π.).
 • Εκπαιδεύετε το προσωπικό για την εφαρμογή πράσινων πρακτικών (εξοικονόμηση ενέργειας, σύστημα επαναχρησιμοποίησης πετσετών κ.λ.π.).
 • Ενημερώνετε τους πελάτες σχετικά με τις πράσινες πρακτικές της επιχείρησής σας.

 

 

Τι θα κερδίσετε εσείς:

 1. Απόκτηση του σήματος “Member Ecotourism-Greece” και ένταξη στο πανελλαδικό δίκτυο πράσινων επιχειρήσεων (ξενοδοχεία, ξενώνες, πάροχοι δραστηριοτήτων, ελαιοτριβεία, οινοποιεία, τοπικά παραδοσιακά εργαστήρια κλπ.).
 2. Προώθηση του καταλύματος στην κατηγορία “Selected Hotels”, στις σχετικές ενότητες και κατηγορίες καταλυμάτων (π.χ. Cyclades, Amorgos, Guesthouse) και στα social media.
 3. Ενημέρωση μέσω του ψηφιακού οδηγού «Green Guide για Τουριστικές Επιχειρήσεις» με τις πιο σημαντικές ιδέες, τάσεις, πρακτικές και προϊόντα στον αειφόρο τουρισμό.
 4. Συμβουλευτική υποστήριξη για τη δημιουργία και την προβολή της πράσινης πολιτικής της επιχείρησής σας.
 5. Συμμετοχή σε online σεμινάριο για τον αειφόρο τουρισμό και καλές πρακτικές marketing (Go Green! Sustainable Tourism Webinar).

Για να μπείτε στο πνεύμα του αειφόρου τουρισμού δείτε το Green Guide για Τουριστικές Επιχειρήσεις

Το Green Guide για Τουριστικές Επιχειρήσεις είναι ένας ψηφιακός δωρεάν οδηγός με τα πιο σύγχρονα πράσινα προϊόντα, υπηρεσίες και τεχνολογίες για τον ξενοδοχειακό κλάδο. Συγκεκριμένα μέσα στο Green Guide για Τουριστικές Επιχειρήσεις υπάρχουν πράσινες λύσεις για δόμηση, μόνωση, θέρμανση και κλιματισμό και tips για την ανακύκλωση όλων σχεδόν των υλικών. Επιπλέον, το Green Guide για Τουριστικές Επιχειρήσεις περιέχει εκτενές αφιέρωμα στα ελληνικά τοπικά προϊόντα και τον γαστρονομικό πλούτο του τόπου μας.