Είστε ξενοδόχος;

Γίνετε μέλος της ομάδας της Ecotourism Greece

Η www.ecotourism-greece.com είναι η μεγαλύτερη πλατφόρμα για τον ελληνικό εναλλακτικό και οικολογικό τουρισμό. Στοχεύει σε τουρίστες κυρίως από το εξωτερικό και δίνει έμφαση στις οικολογικές δραστηριότητες και καταλύματα, τα οποία οι ταξιδιώτες αναζητούν όλο και περισσότερο. Στην Ecotourism Greece μπορούν να γίνουν μέλη όσα ξενοδοχεία και ξενώνες πληρούν όλες ή τις περισσότερες από τις παρακάτω προϋποθέσεις, στο πνεύμα του αειφόρου τουρισμού.

Προϋποθέσεις ένταξης στην Ecotourism-greece:

[one-half-first]

 • Προσφέρετε πρωινό ή/και φαγητό από τοπικές πρώτες ύλες ή/και βιολογικά προϊόντα.
 • Συνεργάζεστε με τοπικούς παραγωγούς και ενισχύετε την τοπική οικονομία.
 • Μειώνετε την κατανάλωση των πλαστικών (σακούλες, καλαμάκια, μπουκάλια, συσκευασίες φαγητού, κύπελλα καφέ) και τα αντικαθιστάτε με παρόμοια προϊόντα από οικολογικά υλικά.
 • Εφαρμόζετε πρόγραμμα ανακύκλωσης για διάφορα είδη απορριμμάτων όσο είναι εφικτό (χαρτί, γυαλί, χαρτόνι, πλαστικό, μπαταρίες, ηλεκτρικές συσκευές, παλιά έπιπλα κ.λ.π.).
 • Έχετε σύστημα παρακολούθησης ενέργειας και νερού τακτικά (τουλάχιστον κάθε 3 μήνες) και προσπαθείτε να μειώσετε την κατανάλωση πόρων.
 • Το κατάλυμά σας έχει μία οικολογική πιστοποίηση ( Green Key, Travel Life κ.ο.κ.).
 • Εκπαιδεύετε το προσωπικό για την εφαρμογή πράσινων πρακτικών (εξοικονόμηση ενέργειας, σύστημα επαναχρησιμοποίησης πετσετών κ.λ.π.).

[/one-half-first]
[one-half]

 • Ενθαρρύνετε τους επισκέπτες σας να μετακινούνται με τρόπους που σέβονται το περιβάλλον (ποδήλατο, ΜΜΜ κλπ.).
 • Ενημερώνετε τους πελάτες σχετικά με τις πράσινες πρακτικές της επιχείρησής σας ή τους παροτρύνετε να ακολουθήσουν ορισμένα βήματα στο να είναι πιο οικολογικοί, εάν το επιθυμούν (επαναχρησιμοποίηση των πετσετών,
 • Ενημερώνετε τους επισκέπτες για τις δραστηριότητες και τα αξιοθέατα της περιοχής σας (μονοπάτια, σημεία φυσικής ομορφιάς, ιστορικά μνημεία, οινοποιεία, ελαιοτριβεία κλπ.)
 • Συνεργάζεστε με παρόχους δραστηριοτήτων (πεζοπορία, αναρρίχηση, ποδηλασία, καταδύσεις, κεραμική, μαθήματα μαγειρικής κλπ.) και διαθέτετε ενημερωτικό υλικό είτε ψηφιακό είτε έντυπο για τις δραστηριότητες που διεξάγονται στην περιοχή σας.
 • Σέβεστε τη φύση και τη βιοποικιλότητα της περιοχής σας και έχετε γνώσεις για τη χλωρίδα και την πανίδα του τόπου σας.[/one-half]

 

 

Τι θα κερδίσετε εσείς:

 1. Απόκτηση του σήματος “Member Ecotourism Greece” και ένταξη στο πανελλαδικό δίκτυο πράσινων επιχειρήσεων (ξενοδοχεία, ξενώνες, πάροχοι δραστηριοτήτων, ελαιοτριβεία, οινοποιεία, τοπικά παραδοσιακά εργαστήρια κλπ.).
 2. Προώθηση του καταλύματος στην κατηγορία “Selected Hotels”, στις σχετικές ενότητες και κατηγορίες καταλυμάτων (π.χ. Cyclades, Amorgos, Guesthouse) και στα social media (Facebook, Instagram)
 3. Ενημέρωση μέσω του ψηφιακού οδηγού «Green Guide για Τουριστικές Επιχειρήσεις» με τις πιο σημαντικές ιδέες, τάσεις, υπηρεσίες και προϊόντα στον αειφόρο τουρισμό.
 4. Συμβουλευτική υποστήριξη για τη δημιουργία και την προβολή της πράσινης πολιτικής της επιχείρησής σας.
 5. Συμμετοχή στο online σεμινάριο για τον αειφόρο τουρισμό και καλές πρακτικές marketing, Go Green! Sustainable Tourism Webinar.

Η συνδρομή στην πλατφόρμα Ecotourism Greece ισχύει για τρία χρόνια. Εάν σας ενδιαφέρει να μάθετε περισσότερες πληροφορίες, στείλτε email στο info@ecotourism-greece.com ή καλέστε μας στον αριθμό 215 215 1725.

Για να μπείτε στο πνεύμα του αειφόρου τουρισμού δείτε το  Green Guide για Τουριστικές Επιχειρήσεις

Το Green Guide για Τουριστικές Επιχειρήσεις είναι ένας δωρεάν ψηφιακός οδηγός με τα πιο σύγχρονα πράσινα προϊόντα, υπηρεσίες και τεχνολογίες για τον ξενοδοχειακό κλάδο. Συγκεκριμένα μέσα στο Green Guide για Τουριστικές Επιχειρήσεις, υπάρχουν πράσινες λύσεις για δόμηση, μόνωση, θέρμανση και κλιματισμό, προτάσεις για οικολογικά προϊόντα μίας χρήσεως, hotel amenities και tips για την ανακύκλωση όλων σχεδόν των υλικών. Επιπλέον, το Green Guide για Τουριστικές Επιχειρήσεις περιέχει εκτενές αφιέρωμα στα ελληνικά τοπικά προϊόντα και τον γαστρονομικό πλούτο του τόπου μας.

Contact us: nature (at) ecotourism-greece.com