Press center

Η εξερεύνηση της Ελλάδας γίνεται ψηφιακή

Για να αναδειχθεί ο πλούτος και η κληρονομιά της Ελλάδας με σύγχρονο τρόπο, χρειάζεται η δημιουργία ταξιδιωτικών και πληροφοριακών εφαρμογών για κινητά, tablets και υπολογιστές. Γνωρίζοντας την αναγκαιότητα τέτοιων λύσεων για τους επισκέπτες της χώρας μας, η MedVenture ΕΠΕ, η μητρική εταιρεία του www.ecotourism-greece.com, της κορυφαίας πλατφόρμας για τον ελληνικό οικοτουρισμό, και του www.green-guide.gr, του πράσινου οδηγού για τις τουριστικές επιχειρήσεις, ξεκινά μια δυναμική συνεργασία με τη χαρτογραφική εταιρεία AnaDigit.

Η AnaDigit ξεκίνησε να εκδίδει πεζοπορικούς και άλλους ειδικούς χάρτες από το 1996, ενώ από το 2000 προχώρησε στην κατασκευή και εμπορία ψηφιακών χαρτογραφικών μέσων. Ήδη από το 2004 έθεσε σε κυκλοφορία το Toponavigator, που παραμένει το μοναδικό ελληνικό λογισμικό διαχείρισης χαρτογραφικής πληροφορίας (GIS, Geographic Information System). Οι χιλιάδες χρήστες του Toponavigator μπορούν να συγκεντρώνουν και να ανταλλάσσουν γεωγραφικές πληροφορίες. Σταδιακά, το Toponavigatorενσωμάτωσε καινοτομικές τεχνικές στη δημιουργία και ανάλυση διαδρομών ειδικού ενδιαφέροντος, όπως η πεζοπορία.

Το 2010 η AnaDigit δημιούργησε δικό της χαρτογραφικό σέρβερ και λίγο αργότερα διέθεσε στην αγορά τις πρώτες χαρτογραφικές εφαρμογές για κινητά και tablets. Το 2015 δημιούργησε τα topoGuides, μια σειρά πρωτοποριακών εφαρμογών που αποτελούν τους πρώτους αυτόνομους ψηφιακούς ξεναγούς πεζοπορίας. Τα topoGuides κάνουν ενεργητική καθοδήγηση στον πεζοπόρο πάνω σε προϋπολογισμένες διαδρομές, υποδεικνύοντάς του όλα τα αξιόλογα στοιχεία του άμεσου περιβάλλοντός του.

Αντικείμενο της συνεργασίας της MedVenture και της AnaDigit είναι η προώθηση πολιτιστικών και οικοτουριστικών υπηρεσιών πληροφόρησης, κάτι με το οποίο και οι δύο εταιρείες ασχολούνται ήδη εκατέρωθεν. Ένα από τα πρώτα αντικείμενά τους θα είναι η δημιουργία εφαρμογών για κινητά και tablets, εστιασμένες στον ελληνικό πολιτισμό και τον αειφόρο τουρισμό. Τέλος, σύντομα το www.ecotourism-greece.com θα ενσωματώσει τους χαρτογραφικούς μηχανισμούς που έχει αναπτύξει η AnaDigit για την παρουσίαση περιοχών και διαδρομών.

                     

       
 

NOSTOS EXPO: Μια μεγάλη ευχάριστη έκπληξη για τον εναλλακτικό τουρισμό στην Ελλάδα 

Κάθε προσδοκία ξεπέρασε η ανταπόκριση του κόσμου στη NOSTOS EXPO 2016 από τις 14 ως τις 17 Οκτωβρίου στη Ναύπακτο. Η έκθεση αυτή είναι αφιερωμένη στον εναλλακτικό τουρισμό, ο οποίος κατά βάση περιλαμβάνει τον οικοτουρισμό και τις πράσινες δραστηριότητες όπως η πεζοπορία, η ποδηλασία, η ιππασία κλπ. Στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία μιας και προσέλκυσε πληθώρα τουριστικών επιχειρήσεων, δήμων, φορέων και Αρχών τόσο με την ιδιότητα των επισκεπτών όσο και με την ιδιότητα των εκθετών.

Το Υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης και Τουρισμού, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και ο δήμος Ναυπακτίας είναι άξιοι συγχαρητηρίων για την επιτυχημένη έκθεση που διοργάνωσαν. Έδωσαν την ευκαιρία σε πολλές μικρές και μεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις να πραγματοποιήσουν Β2Β (BusinesstoBusiness) meetings με αξιόπιστους επαγγελματίες του τουρισμού από το εξωτερικό. Γερμανοί, Αυστριακοί, Ολλανδοί, Ρώσοι και Ισραηλινοί ταξιδιωτικοί πράκτορες αλλά και πράκτορες από άλλες χώρες γνώρισαν ελληνικά εναλλακτικά καταλύματα και ήδη σχεδίασαν συνεργασίες μαζί τους. Είναι καιρός η χώρα μας να μην ασχολείται μόνο με τον μαζικό τουρισμό αλλά να στραφεί στον εναλλακτικό, ο οποίος είναι περισσότερο κερδοφόρος και λιγότερο επιβλαβής για το περιβάλλον.

Το www.ecotourism-greece.com, η μεγαλύτερη ιστοσελίδα για τον ελληνικό εναλλακτικό και οικολογικό τουρισμό, και τα Mονοπάτια της Ελλάδας (www.pathsofgreece.gr) που διαδίδουν και αναπτύσσουν τον πεζοπορικό τουρισμό στην Ελλάδα έδωσαν δυναμικό παρόν στη NOSTOS EXPO. Έχοντας ένα από τα μεγαλύτερα περίπτερα της έκθεσης προσέλκυσαν το ενδιαφέρον του κόσμου, ο οποίος εντυπωσιάστηκε από την προβολή εναλλακτικών καταλυμάτων και δραστηριοτήτων μέσω www.ecotourism-greece.com κι από το άνοιγμα και την ανάδειξη δικτύων μονοπατιών σε όλη τη χώρα από τα Mονοπάτια της Ελλάδας.

Αυτή η μεγάλη γιορτή στη Ναύπακτο, εκεί που ενώνεται η Κεντρική Ελλάδα με την Πελοπόννησο και το Ιόνιο, πέρασε στην ιστορία. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τη NOSTOS EXPO 2017, διότι πρέπει να στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία αφιερωμένη στον εναλλακτικό τουρισμό, τον δυναμικό κλάδο που συνεχώς αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια. Από τέτοιες δράσεις στηρίζονται σημαντικά οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι τοπικές κοινωνίες και η εθνική οικονομία.

 

                    

 

Ας αναλάβουμε όλοι δράση για την προστασία των παραλιών και θαλασσών μας!

Ως γνωστόν η Ελλάδα διαθέτει μια τεράστια ακτογραμμή με πανέμορφες παραλίες, οι οποίες συχνά φιγουράρουν στις λίστες με τις ωραιότερες παραλίες του πλανήτη. Ατελείωτος αριθμός τουριστών επισκέπτεται κάθε χρόνο τις παραλίες μας, για να απολαύσει φυσική άσκηση, χαλάρωση αλλά και παρατήρηση της ελληνικής θαλάσσιας χλωρίδας και πανίδας.

Στο πλαίσιο της διαφύλαξης της ομορφιάς των ελληνικών παραλιών και του βυθού το www.ecotourism-greece.com στηρίζει την εκστρατεία του MEDASSET "Υπόσχεσή μας: Καθαρές Θάλασσες", της οποίας συνοδοιπόρος είναι και το Υπουργείο Τουρισμού. 

Στόχος της συγκεκριμένης εκστρατείας είναι να εμπνεύσει όσο το δυνατόν περισσότερους επισκέπτες των ελληνικών παραλιών να τις διατηρήσουν καθαρές. Δηλαδή να μην πετούν σκουπίδια και γόπες στις παραλίες και τις θάλασσες αλλά ούτε και σε μέρη (π.χ. καταστρώματα πλοίων), απ’ όπου μπορεί να παρασυρθούν από τον αέρα και να καταλήξουν στη θάλασσα.

Το MEDASSET σε συνεργασία με το www.ecotourism-greece.com προσκαλεί όλες τις παραθαλάσσιες τουριστικές επιχειρήσεις να στηρίξουν την εκστρατεία "Υπόσχεσή μας: Καθαρές Θάλασσες". Με άλλα λόγια να αναλάβουν ενεργή δράση και να βάλουν φρένο στην υποβάθμιση των ελληνικών παραλιών και θαλασσών.  

Μια ξενοδοχειακή μονάδα μπορεί να γίνει αρωγός της συγκεκριμένης προσπάθειας με μια συνδρομή, που ξεκινά από €50. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.katharesthalasses.gr και δείτε το παρακάτω βίντεο: Καθαρές Θάλασσες 

 
Share:
Tools:

Discover Greece by prefecture

Social
Media